Tesla problemen Tesla Motors (van Elon Musk) kondigde aan de producent van zonnepanelen SolarCity (van Elon Musk) over te nemen voor $2,8 miljard. Deze verrassende overname doet hier en daar wat wenkbrauwen fronsen. Is dit terecht of niet? Lees hier de mening van Slim Beleggen Tesla staat bekend als de producent van elektrische auto’s. Maar in feite is het bedrijf veel meer dan dat. Tesla Energy kondigde vorig jaar aan enorme batterijen te verkopen om zonne-energie op te slaan. Daarnaast werkt het bedrijf ook aan de Gigafabriek. De aankoop van SolarCity maakt het plaatje in feite compleet. Elektrische auto’s zijn maar zo groen als de afkomst van de elektriciteit. Nu kan Tesla een geïntegreerd groen concept aanbieden met de goedkoopste energiebron die er bestaan: de zon.

Zo kan men energie opwekken via de zonnepanelen van SolarCity, energie opslaan in de batterijen van Tesla Energy en rondrijden met een elektrische wagen van Tesla Motors.

Musk omschrijft Tesla dan ook als een bedrijf om het energieprobleem aan te pakken. Nu is Tesla het enige verticaal geïntegreerde groene energiebedrijf ter wereld. Tesla is dus geen autoconstructeur meer.

Aandeelhouders zijn niet akkoord

De aandeelhouders van Tesla zijn in eerste instantie niet tevreden met de overname. Na de kapitaalverhoging van $2 miljard ontstaat er opnieuw een enorme verwatering voor de bestaande aandeelhouders aangezien de overname zal plaats vinden met aandelen. Ook technisch ligt het aandeel er bijzonder zwak bij. Na de bekendmaking daalde het aandeel meer dan 8% naar $200. En laat dit nu net een zeer belangrijk niveau zijn. Nadat het aandeel in april een nieuw record op de tabellen zette, daalde het bijna in verticale lijn van $270 naar $205. Daarna volgde een herstel tot $240. Koers Tesla Het niveau van $200 is de grens tussen de beren en de stieren in Tesla. Als het aandeel niet kan standhouden boven deze koers, kan het aandeel nog veel verder naar beneden vallen. Als Tesla onder $200 eindigt, zit het aandeel definitief in een neerwaartse trend met lagere toppen en lagere bodems.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger