(ABM FN-Dow Jones) Standard and Poor’s heeft de rating voor AkzoNobel verhoogd van BBB+ naar A- met een stabiele outlook.

De analisten van de kredietbeoordelaar verwachten dat het Nederlandse verf- en chemiebedrijf ook in 2017 robuuste kasstromen zal blijven behalen. Hierdoor verbeterden de risicoratio’s die S&P gebruikt.

S&P stelde dat AkzoNobel ondanks de uitdagende omstandigheden in de energiemarkten en tegenzittende prijs-mix en wisselkoerseffecten erin geslaagd is om in de eerste negen maanden van 2016 de EBITDA-marge te verbeteren van 14,1 procent vorig jaar naar 16 procent. Dit lukte vooral dankzij herstructureringen en kostenbesparingen, maar volgens de analisten speelden ook lagere grondstofkosten een rol.

De analisten van S&P denken dat de margeverbetering houdbaar is, al erkenden ze ook dat er onzekerheid blijft bestaan in veel sectoren en landen waarin AkzoNobel actief is.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel vrijdag vlak op 59,73 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.