india goud

De goudprijs heeft het sinds de maand juli niet bepaald gemakkelijk gehad. Sinds de start van de tweede helft van het jaar heeft het gele edelmetaal wat procenten aan waarde moeten inleveren en op dit moment beweegt de goudprijs binnen een zijwaartse trend. Toch kan daar binnenkort verandering in gaan komen.

Een van de grootste goudkevers zijn toch wel de Indiërs. Op dit moment is het jaarlijkse trouwseizoen volop in gang en als trouwgeschenk wordt er vaak een beroep gedaan op het glimmende edelmetaal. Daarnaast maakt een onderzoek uit 2013 van de ‘Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry’ (FICCI) duidelijk dat driekwart van de Indiërs goud daarnaast ziet als een ‘veilige belegging’.

Goudprijs kan profiteren van de ‘goudgekte’ onder de Indiërs

india-goud

Dat de Indiërs zo gek zijn op goud, kunnen we op de bovenstaande staafgrafiek van het FICCI terugzien. Verrassend genoeg geeft het gemiddelde Indische huishouden per jaar ongeveer evenveel geld uit aan goud als aan medicatie en kleding.

Juist omdat dit de tijd is dat de Indiase bevolking haar goudinkopen doet, kan de goudprijs hier de komende tijd flink profijt van gaan hebben.

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!