(ABM FN-Dow Jones) S&P Equity Research heeft dinsdag het koersdoel voor AkzoNobel verlaagd van 85,00 naar 80,00 euro bij handhaving van Houden als advies.

Analist Jit Hoong Chan vindt dat een premie op het aandeel terecht is, gezien de betere groeivooruitzichten van AkzoNobel ten opzichte van sectorgenoten. S&P mikt op een samengestelde jaarlijkse omzetgroei van 4 procent tussen 2016 en 2018. Tussen 2011 en 2016 was er juist sprake van een krimp van 1 procent.

Voor de analist waren de kwartaalresultaten van AkzoNobel geen verrassing. De marktvorser merkte op dat het management de outlook handhaafde. S&P veronderstelt dat de dip in de resultaten van tijdelijke aard is en verwacht in de tweede helft van het jaar verbetering, mede dankzij een aanhoudende kostenbeheersing. Daarom moet de EBIT-groeidoelstelling van AkzoNobel van 100 miljoen euro haalbaar zijn, aldus Chan.

De marktvorser denkt dat de koers steun zal vinden in de intentie van AkzoNobel om in 2017 1,6 miljard aan dividend uit te keren.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel dinsdagochtend 0,7 procent lager op 74,78 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.