(ABM FN-Dow Jones) De schikking die ING heeft getroffen met het Openbaar Ministerie heeft geen invloed op de kredietrating of de outlook van de bank. Dit zei kredietbeoordelaar Standard & Poor’s dinsdag in een rapport.

De A+ status voor ING Bank en A- rating voor ING Groep wordt dan ook gehandhaafd, aldus S&P, dat de outlook op stabiel houdt.

ING trof de schikking van in totaal 775 miljoen euro voor vier witwaszaken en voorkomt zo een strafproces. De betaling zal in de derdekwartaalcijfers worden aangemerkt als speciaal item en ING heeft aangegeven dat men verwacht dat deze kwestie ook bij de U.S. Securities and Exchange Commission zal worden opgelost, zonder verdere betalingen en voorwaarden.

“Gezien het bedrag en de gezonde onderliggende winst van de groep, verandert deze schikking weinig aan onze opvatting over de capaciteit van ING Groep om solide kapitaalmaatstaven in stand te houden”, aldus S&P.

De kredietbeoordelaar verwacht dat ING net als sectorgenoten blootgesteld zal blijven aan juridische risico’s vanwege de diversiteit van de mondiale activiteiten en de steeds veranderende regelgeving. “Maar ING heeft voldoende financiële flexibiliteit om deze kosten op te vangen”, volgens S&P.

Het aandeel ING Groep sloot dinsdag 1,2 procent lager op 11,55 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.