(ABM FN-Dow Jones) De schuldafbouw van OCI verloopt volgens schema, terwijl sprake is van een indrukwekkende volumegroei en van een concurrerende kostenpositie. Dit concludeerde analist Rikin Patel van Berenberg volgend op de resultaten van de fabrikant van onder meer kunstmest.

OCI heeft het afgelopen kwartaal de afbouw van zijn schuldpositie weten voort te zetten en realiseerde tevens een kwartaal waarin de vrije kasstroom steeg, gedreven door sterke prijzen en volumes”, zei Patel. “Het concern zei in het vierde kwartaal een verbetering van de winst te voorzien ten opzichte van het derde kwartaal, wat het bedrijf in staat zou moeten stellen een aangepaste EBITDA-groei te realiseren van circa 60 procent over het hele boekjaar”, aldus de analist, eraan toevoegend dat de volumes nog steeds voor groei zorgen.

Op basis van de resultaten stelde Patel zijn EBITDA ramingen voor 2019 en 2020 opwaarts bij met circa 5 procent. “Onze ramingen zijn circa 4 procent hoger dan de huidige consensus voor 2019/20.” Berenberg stelt de aangepaste winstverwachting voor 2018 neerwaarts bij vanwege de hogere rentekosten en aanpassingen in minderheidsbelangen.

Berenberg handhaafde het koopadvies en hanteert een koersdoel van 32,00 euro. Het aandeel OCI sloot vrijdag op 23,11 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.