(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalresultaten van KPN zijn op omzet- en EBITDA-niveau solide en kwamen hoger uit dan de analistenverwachtingen. Dit stellen analisten van Jefferies in reactie op de donderdag voorbeurs gepubliceerde kwartaalcijfers van het telecombedrijf.

De meevallende omzet is vooral te danken aan de consultancy-tak van KPN en die is volatiel van aard, zo merkte Jefferies op.

Volgens de analisten blijft de aanwas van klanten bij de vaste telefonie en mobieldivisie zwak, terwijl de EBIDA-groei voornamelijk lijkt te komen door kostenbesparingen. Voor KPN blijft de uitdaging bestaan dat het kosten moet besparen om de de druk op de omzet te compenseren.

De analisten van Jefferies houden vast aan het Underperform advies voor KPN, met een koersdoel van 1,99 euro.

KPN opende donderdagochtend 2,8 procent hoger op 2,52 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.