(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft een sterk tweede kwartaal achter de rug, waarbij de solvabiliteit en de winst verbeterde. Dit verwachten analisten in aanloop naar de kwartaalcijfers op donderdag.

Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus verwachten dat de solvabiliteit van NN Group is toegenomen in het tweede kwartaal tot 219 procent. Een jaar eerder was dit nog 196 procent en aan het einde van het eerste kwartaal 213 procent. Daarmee is de kapitaalbuffer volgens analisten van JP Morgan hard bezig te herstellen naar het niveau van 240 procent voorafgaand aan de overname van Delta Lloyd, waardoor de solvabiliteit tijdelijk terugviel tot ongeveer 180 procent.

De kaspositie van NN verbeterde volgens de consensus van 1,73 miljard tot 1,78 miljard euro, wat volgens JP Morgan goed uitzicht biedt op een aandeleninkoop begin 2019. De marktvorsers hanteren een Overwogen advies op NN Group.

Het operationeel resultaat kan zijn gestegen van 404 miljoen naar 430 miljoen euro, waaraan de Nederlandse levensverzekeringen een bijdrage leverde van 251 miljoen euro. De niet-levenstak van NN Group kan daarbij een verlies van 27 miljoen euro hebben omgebogen tot een winst van 29 miljoen euro. De Europese verzekeringstak zal vermoedelijk 71 miljoen euro bijdragen aan het operationele resultaat. Dit was vorig jaar nog 73 miljoen euro.

Onder de streep wordt een nettowinst verwacht van 317 miljoen euro, hetgeen flink meer zou zijn dan de 240 miljoen euro een jaar eerder.

Naar verwachting zal NN Group bovendien het interim-dividend verhogen van 0,62 euro tot 0,66 euro per aandeel.

In het eerste kwartaal van dit jaar vielen de resultaten van de verzekeraar volgens KBC Securities nog wat tegen vanwege de voorziene kosten voor stormschade in januari. De solvabiliteit trok toen wel al fors beter aan dan voorzien, aldus ABN AMRO. KBC en ABN AMRO hanteren een koopadvies op NN Group met een koersdoel van 42,00 euro.

Het aandeel NN Group koerste woensdagmiddag op een rood Damrak 1,0 procent lager op 36,42 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.