(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het derde kwartaal van dit jaar een sterke autonome groei gerealiseerd, maar de vlakke ordergroei en de aangepaste EBITA vallen tegen. Dit stelden analisten UBS donderdag.

De analisten merkten op dat de autonome groei van 6 procent beter was dan de 5,3 procent waar de consensus rekening mee hield. De vlakke ordergroei viel volgens UBS tegen in het licht van de groei van 8 procent in het tweede kwartaal van dit jaar en zelfs 11 procent in het derde kwartaal van 2018.

De grootste tegenvaller zag UBS op het gebied van de aangepaste EBITA, waar de marge uitkwam op 12,4 procent tegen een verwachting van 13,5 procent. Vooral de divisie Connected Care bleek de boosdoener, naast 20 miljoen euro aan lagere licentie-inkomsten.

Onder de streep kwam de nettowinst volgens UBS 30 procent lager uit dan waar de consensus van uit ging, terwijl de omzet in lijn met de verwachting was.  

“Hoewel het aandeel Philips er zwak bij lag in de afgelopen weken, is de ordergroei geen goede voorbode voor 2020 en beleggers blijven zich zorgen maken over de verdere ontwikkeling van de marges”, aldus de analisten van de Zwitserse zakenbank.

UBS handhaafde het koopadvies op Philips met een koersdoel van 45,00 euro. Het aandeel verloor vanochtend 7,2 procent tot 38,59 euro. 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties