(ABM FN-Dow Jones) Dat het Amerikaans ministerie van volksgezondheid het contract met Philips voor de levering van 43.000 EV300 beademingsapparaten heeft opgezegd, is niet iets om wakker van te liggen. Dit zei marktanalist Jos Versteeg van InsingerGilissen in reactie op de aankondiging van Philips maandag voorbeurs.

Het beëindigen van het contract zal waarschijnlijk samenhangen met de eerdere beschuldigingen uit Washington dat Philips de prijzen zou hebben verhoogd voor deze apparatuur om te profiteren van de coronacrisis, zei Versteeg.

“Het kan gebeuren dat een contract wordt gecanceld. Ik lig er niet wakker van”, zei Versteeg.  Ook het feit dat Philips maandag de outlook voor 2020 licht neerwaarts bijstelde, maakt weinig indruk op de analist. Waar Philips eerst nog een uitging van een margestijging, voorziet het bedrijf nu een EBITA-marge rond hetzelfde niveau als in 2019. Vorig jaar bedroeg de marge 13,2 procent. “Een verbetering van de marge zit er nu gewoonweg niet in”, aldus Versteeg.

Insinggilissen hanteert een Niet Aanbevolen-advies voor Philips. Het aandeel noteerde maandag direct na opening 2,5 procent lager op 40,04 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties