(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft in de eerste helft van 2017 slechter gepresteerd, maar gaf daarbij ook nog eens een teleurstellende outlook af. Dit zei analist Edwin de Jong van NIBC donderdag.

Volgens De Jong waren de lagere resultaten geen verrassing. “Min of meer in lijn met de verwachtingen”, zo typeerde de analist de cijfers. De ontwikkeling van het orderboek was daarbij een meevaller. Volgens NIBC lijkt het er op dat de baggermarkt de bodem achter zich heeft, na een “dramatisch” 2016. Desalniettemin is er volgens De Jong nog altijd veel ruimte voor verbetering.

Bij Offshore vielen de resultaten tegen.

De door Boskalis voorziene jaarwinst van ongeveer 150 miljoen euro, was evenwel ruim minder dan de 173 miljoen euro uit de consensus. Dit terwijl Boskalis ook nog eens 15 miljoen euro aan reorganisatiekosten voorziet, die door de analisten nog niet zijn meegenomen in hun taxaties. “Maar onthoud dat Boskalis altijd erg conservatief is in zijn outlook”, waarschuwde De Jong.

De analist zal zijn taxaties vermoedelijk gaan verlagen, maar handhaafde donderdag het Houden advies op Boskalis met een koersdoel van 30,00 euro. Het aandeel daalde 0,8 procent naar 29,10 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.