(ABM FN) ECB kan donderdag gaan voor langzame tapering of een korte verlenging van grotere stimulus. Dit stelde hoofdeconoom Koen De Leus van BNP Paribas Fortis tegenover ABM Financial News. 

De Leus stelde daarbij twee scenario’s voor. “Ofwel gaan ze gewoon door met 80 miljard en verlengen ze met 6 maanden. De andere optie is een verlaging naar 60 miljard en dan kunnen ze het wel nog iets langer volhouden,” aldus de econoom.

“In het scenario van de 60 miljard toont de ECB dat het niet ongebreideld kan doorgaan. Er komt een einde aan maar met deze verlaging kunnen we wel nog even doorgaan en het langzaamaan laten uitdoven. Dat is hier de boodschap,” stelde De Leus, erop wijzend dat ze in dit geval minder geneigd zullen zijn een (kortere) termijn op te geven.

“Met de 80 miljard zullen ze achteraf wat harder op de rem moeten gaan staan. Anders zal er bovendien een tekort ontstaan op producten die ze nog kunnen opkopen,” aldus de econoom.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.