(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft donderdag het koersdoel op ABN AMRO licht verhoogd van 25,60 naar 25,80 en hield het advies op Kopen. 

De analisten van de Zwitserse bank verwachten dat ABN AMRO een aantrekkelijk dividendrendement van 6 tot 7 procent zal bieden. Bovendien houden ze rekening met een inkoopprogramma van eigen aandelen, wat de koers goed zou doen, maar dit is afhankelijk met eisen vanuit de toezichthouder zoals onder Basel IV. De Zwitserse bank rekent dit jaar op een dividend pay-out ratio van 50 procent, in lijn met wat ABN AMRO ook heeft aangegeven. Maar als de onzekerheid rondom regelgeving is verdwenen, wat mogelijk eind dit jaar het geval zal zijn, dan kan de pay out oplopen naar 70 procent denkt UBS. 

UBS werd wel minder positief over de ontwikkelingen van de retailtak in Nederland, zowel qua volumes als marges. De winstverwachtingen voor 2018 en 2019 werden daarom verlaagd. Dit zou eigenlijk tot een lager koersdoel moeten leiden, ware het niet dat UBS zijn raming voor de kosten voor het eigen vermogen heeft verlaagd van 10,5 naar 10,0 procent, in lijn met dat van ING. 

Het aandeel ABN AMRO noteerde donderdag op een rood Damrak 0,2 procent hoger op 24,72 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.