(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft woensdag het koersdoel voor ASML verhoogd van 250,00 naar 265,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling, omdat een versnelling van de vraag naar de nieuwe technologie EUV voor een bovengemiddelde groei in 2020 zal zorgen.

Vooralsnog zit de koers van het aandeel ASML dan ook nog niet op een piek, aldus UBS. Zij wezen onder meer op de EUV-machines die het zal leveren aan Samsung, wat een signaal is voor een toenemende gebruik van DRAM. Ook zou volgens de bank TSMC in gesprek zijn met de Veldhovenaren over de aanschaf van machines voor de ontwikkeling van N3. Dan blijft Intel over als enige onzeker factor, aldus de analisten, hoewel zij er wel rekening mee houden dat er in het vierde kwartaal nog orders volgen.

Het aandeel ASML daalde woensdag 1,2 procent naar 229,05 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties