(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft maandag het koersdoel voor ING licht verhoogt van 14,80 naar 15,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

De analisten van de Zwitserse bank menen dat een verlaging van consensus onwaarschijnlijk is en ING geldt als één van de favorieten bankaandelen in de Benelux.

ING biedt een gevarieerd bedrijfsmodel, een aantrekkende operationele leverage en een sterke kapitaalpositie. Ook vindt UBS dat er voldoende potentieel is om aandeelhouders goed te belonen.

De huidige koers van ING wijst volgens UBS op een winst per aandeel van 1,24 euro in 2020. Dat is 10 procent onder de huidige consensus. “We denken dat dit een onwaarschijnlijk scenario is en verwachten een koersherstel”, aldus de analisten.

Het aandeel ING won maandag 1,4 procent op 10,88 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.