(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Philips verhoogd van 30,00 naar 31,50 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de Zwitserse bank.

“Het vertrouwen in onze koopaanbeveling wordt groter”, schreven de analisten. De marktvorsers zagen een duidelijk momentum in het derde kwartaal bij de twee grootste divisies van het concern. 

De volgende katalysator voor het aandeel is de Capital Markets Day op 4 november volgens UBS, dat er van uit gaat dat Philips dan met een outlook voor margegroei komt die boven de consensus zag liggen. Het richtpunt zal echter zijn in hoeverre Philips een duidelijk draaiboek zal presenteren om deze doelstellingen te bereiken. 

Er zijn twee grote risico’s volgens de analisten. Enerzijds de problemen bij de productiefabriek in Cleveland, waar Philips in afwachting is van een laatste inspectie van de Amerikaanse Food and Drug Administration, en anderzijds de mogelijkheid dat de aanzienlijke investeringen geen rendement opleveren. Wat betreft de situatie rondom Cleveland is UBS redelijk optimistisch omdat de marges bij Diagnosis & Treatment in het derde kwartaal boven verwachting bleken, onder meer dankzij kostenbesparingen.

Op een overwegend hoger Damrak noteerde Philips dinsdag 0,8 procent hoger op 27,55 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.