(ABM FN-Dow Jones) Intertrust zal donderdag naar verwachting een matige omzetgroei rapporteren, volgens een consensusverwachting van zes analisten, maar de meningen over het groeitempo lopen behoorlijk uiteen.

Volgens de consensusverwachting die het trustkantoor zelf samenstelde, rekenen de analisten gemiddeld op een kwartaalomzet van 122,5 miljoen euro, nadat een jaar eerder 121,6 miljoen werd gerapporteerd. Het onderliggende groeicijfer wordt daarbij op 2,8 procent ingeschat.

Het aangepaste EBITA-resultaat komt naar verwachting uit op 45,8 miljoen euro en de aangepaste EBITA-marge op 37,4 procent. Dit was vorig jaar in het eerste kwartaal 38,0 procent.

De omzetramingen variëren behoorlijk, van 118 miljoen tot bijna 129 miljoen euro, zoals analisten ook van mening verschillen over de verwachte onderliggende omzetontwikkeling, met ramingen tussen 0,2 procent krimp en 7 procent groei.

Analist Konrad Zomer van ABN AMRO zit aan de bovenkant met een geraamde onderliggende groei van 6 procent, zei hij woensdag tegen ABM Financial News. Omdat Intertrust zelf minstens 3 procent groei verwacht dit jaar, verbaast het Zomer dat veel analisten uitgaan van een trager eerste kwartaal, omdat daarna dan een versnelling zou moeten volgen.

Aangezien de tweede helft van 2017 veel sterker was dan de eerste helft, ligt het volgens Zomer meer voor de hand dat het nieuwe jaar begint met een sterkere groei, van bijvoorbeeld 6 procent, gevolgd door een vertraging in de tweede helft. In elk geval wordt met de nodige spanning uitgekeken naar dit cijfer, volgens de analist.

Het groeicijfer dat ABN AMRO voorspelt is nog altijd minder dan in het vierde kwartaal van vorig jaar, toen de onderliggende omzetgroei ruim boven de analistenverwachtingen uitkwam op 7,2 procent, tot ruim 127 miljoen euro.

Intertrust leek toen het lek weer boven te hebben, nadat de omzet eerder in het jaar inzakte door groot personeelsverloop in Nederland. Een dalend aantal beheerde juridische entiteiten zorgde nog wel voor vraagtekens bij analisten van Morgan Stanley.

Volgens Zomer was er in de tweede helft van 2017 zeker sprake van een inhaalslag en hij verwacht voor alle landen in het eerste kwartaal een minder sterke groei. 

De EBITA-marge van tenminste 37 procent die Intertrust voorspelt voor 2018 is conservatief, vindt Zomer. In het vierde kwartaal van vorig jaar was dit 37,8 procent.

Het bedrijf heeft echter in de eerste twee jaar sinds zijn beursnoteringen twee winstwaarschuwingen moeten geven en moet dus opnieuw vertrouwen opbouwen. Weinig beloven en meer leveren is dan een verstandige benadering, volgens de analist van ABN AMRO.

Intertrust opent donderdag de boeken. Het aandeel noteerde woensdag op een rood Damrak een half procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.