(ABM FN-Dow Jones) Het grote verlies dat ABN AMRO heeft geleden bij het clearingbedrijf tijdens de marktcrash van de afgelopen weken is “onfortuinlijk” en roept ook vragen op over het risicomanagement bij ABN AMRO Clearing. Dat stelde ING donderdag in een rapport.

De bank zag zich genoodzaakt om de posities te sluiten van één klant, die in de ongekende volatiliteit en hoge volumes niet meer aan zijn marginverplichtingen kon voldoen, om grotere verliezen te voorkomen. Dit leidde tot een brutoverlies van 250 miljoen dollar, wat netto zal uitkomen op circa 200 miljoen dollar of 183 miljoen euro.

Analist Albert Ploegh onderstreepte dat ABN AMRO Clearing zich in het verleden juist kenmerkte door lage kredietverliezen.

ING merkt nog op dat ABN AMRO een recordkwartaal moet hebben gehad bij zijn clearingbedrijf, met grote volumes en fee-inkomsten na de uitbraak van het coronavirus, de ingrijpende impact op de samenleving en de grote volatiliteit op de beurzen.

Het verlies van 200 miljoen dollar wordt verantwoord in de cijfers van ABN AMRO over het eerste kwartaal. 

ING heeft een Houden advies en een koersdoel van 18,50 euro op ABN AMRO.

Het aandeel stond donderdag 4,9 procent lager op 8,34 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties