(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft in het derde kwartaal aan de eigen verwachtingen voldaan. Dit voorzien analisten geraadpleegd door ABM Financial News in aanloop naar de kwartaalcijfers van de Duivense toeleverancier van de halfgeleider industrie.

Voor het derde kwartaal mikt Besi op een omzetdaling van 15 tot 20 procent in vergelijking tot het tweede kwartaal. Deze daling is het gevolg, zo zei de Duivense toeleverancier bij de halfjaarcijfers, van “typische seizoensfactoren”. Op jaarbasis rekent Besi wel op een stijging van de omzet en de operationele winst.

Analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux verwacht voor afgelopen kwartaal een omzetkrimp van 17,5 procent tot 90 miljoen euro en een verdere daling van 10 procent in het lopende vierde kwartaal “in lijn met het normale seizoenspatroon”. Bij een marge van 50 procent leverde dit volgens Olofsen een nettowinst op van 14 miljoen euro.

Analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers voegde daaraan toe dat de halfgeleidersector er goed bijligt vanwege de meevallende markt voor geheugen.

In het tweede kwartaal behaalde Besi een omzet van 109 miljoen euro, 38 procent meer dan een kwartaal eerder. Een fikse meevaller, aangezien door Besi was gerekend op een omzetstijging van 20 tot 25 procent. CEO Richard Blickman schreef de meevaller toe aan de toegenomen vraag uit Azië. De topman zei wel dat dit vooral een vooruitgelopen vraag betrof.

Aandeleninkoop

De beheerders van het Add Value Fund verwachten dat Besi, overigens net als sectorgenoot ASM International, mogelijk een nieuw aandeleninkoopprogramma zal aankondigen.
“Beide bedrijven beschikken over voldoende kasoverschotten om een aandeleninkoopprogramma te realiseren”, aldus de beheerders.

BE Semiconductor Industries maakt donderdag 27 oktober voorbeurs de kwartaalcijfers bekend. Het aandeel noteerde woensdag op een rood Damrak 1,2 procent lager op 31,45 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.