(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft de omzet- en margedoelstellingen voor de middellange termijn herhaald, terwijl de verwachtingen voor de vrije kasstroom en de productiviteit werden verhoogd. Dit concludeerden analisten van Morgan Stanley donderdag.

Heel verrassend noemden de analisten de update van Philips in aanloop naar de beleggersdag niet. Het is volgens hen dan ook onwaarschijnlijk dat de consensus zal worden aangepast.

Philips herhaalde donderdag een vergelijkbare omzetgroei van 4 tot 6 procent te ambiëren, waarbij de marge jaarlijks een procentpunt omhoog moet in de periode 2017 tot en met 2020. Dat is grofweg gelijk aan de consensus, oordeelde Morgan Stanley, hoewel deze wel uitgaat van de onderkant van bandbreedte met een omzetgroei van 4,6 procent dit jaar, 4,7 procent volgend jaar en 4,4 procent in 2020. Ten aanzien van de marges gaan analisten gemiddeld uit van een stijging van 0,8 procentpunt in 2019 en een vol punt in 2020.

De tenminste 1,5 miljard euro aan vrije kasstroom die Philips in 2020 voorziet, valt wat tegen. Morgan Stanley mikt op 1,7 miljard euro.

Ook wordt het productiviteitsprogramma door Philips uitgebreid van 1,2 miljard tot en met 2019 naar 1,8 miljard tot eind 2020. Dit zit impliciet echter al in de margeontwikkeling verwerkt, aldus de analisten.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op Philips met een koersdoel van 36,00 euro. Het aandeel noteerde donderdag 0,8 procent lager.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties