ING Groep heeft in het tweede kwartaal de winst zien dalen. Dit blijkt uit een analistenconsensus.

ING boekte in het tweede kwartaal 3.225 miljoen euro aan rentebaten. De banktak was volgens de analisten goed voor een nettowinst van 1.059 miljoen euro, tegenover 829 miljoen euro in het eerste kwartaal van dit jaar en 1.471 miljoen euro een jaar eerder. Onderliggend bedroeg de winst 1.064 miljoen euro.

Voor ING als geheel kwam de nettowinst uit op 928 miljoen euro, waar dit 1.257 miljoen euro  was in de eerste drie maanden van het jaar. In het tweede kwartaal van 2015 lag de winst op 358 miljoen euro.

Onderliggend bedroeg het resultaat voor belastingen 1.497 miljoen euro, waar dit vorig jaar 1.601 miljoen euro was.

ING voegde 360 miljoen euro toe aan de voorzieningen voor kredietverliezen. In het eerste kwartaal was dit 265 miljoen euro en een jaar eerder 353 miljoen euro.

Ondanks de lagere winst verwacht KBC Securities solide resultaten voor ING. De Belgische marktvorser zit met zijn ramingen dan ook nadrukkelijk boven de consensus.

Citi Research besloot aan de vooravond van de kwartaalcijfers het koersdoel voor ING te verlagen van 13,50 naar 11,70 euro vanwege de verwachting dat de kosten zullen oplopen, vooral als gevolg van strengere eisen van de toezichthouder. Citi handhaafde het koopadvies op ING vanwege het verwachte dividendrendement van 7 procent voor dit jaar.

Analisten van Morgan Stanley, die ING op de verkooplijst hebben staan, noemden de schikking die de Nederlandse bank trof vanwege de verkoop van rentederivaten aan ondernemers in het midden- en kleinbedrijf van 150 miljoen euro een lichte tegenvaller. De Amerikaanse zakenbank rekende dat 130 miljoen euro voldoende zou zijn. Citi voegde daaraan toe dat ING een winst maakte van 154 miljoen euro op Visa Europe.

ING maakt de cijfers woensdag voorbeurs bekend. Op een rood Damrak verloor het aandeel ING dinsdag 4,9 procent op 9,38 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.