(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het eerste kwartaal van 2018 last gehad van ongunstige valutabewegingen en de impact van consolidaties en deconsolidaties. Dit bleek uit een door het bedrijf zelf gepubliceerde analistenconsensus.

Volgens de consensus is de omzet in de eerste drie maanden van het jaar uitgekomen op 3,9 miljard euro. De onderliggende groei bedroeg 4 procent, tegenover 5 procent in het vierde kwartaal van 2017 en 2 procent in de eerste drie maanden van 2017. Bij Personal Health was de onderliggende groei afgelopen kwartaal volgens de analisten 5,1 procent, bij Diagnosis & Treatment 3,7 procent en Connected Car & Health Informatics ging het om 3,0 procent.

Philips mikt op een vergelijkbare omzetgroei van 4 tot 6 procent per jaar.

Philips liet weten dat de impact van de zwakke dollar in het kwartaal in combinatie met consolidaties en deconsolidaties de groepsomzet waarschijnlijk heeft gedrukt met 7 procent.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITA) komt volgens de consensus uit op op 330 miljoen euro, met een bijhorende marge van 8,4 procent.

Philips maakt maandagochtend de resultaten bekend. Het aandeel noteerde vrijdagmiddag 0,7 procent lager op 32,72 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.