Rally Amerikaanse aandelen

De aandelenmarkten zijn de afgelopen weken flink in waarde gestegen. De beleggers hebben met name vol verbazing gekeken naar de rally bij de Amerikaanse indices. De afgelopen weken wisten deze indexen meerdere malen niet recordkoersen neer te zetten en de Dow Jones index is op dit moment niet ver verwijderd van de magische grens van 20.000 punten!

De Europese indices bleven aanvankelijk achter op de Amerikaanse aandelenmarkten. Die scheve verhouding is de afgelopen week voor een groot deel rechtgetrokken. Als reactie op de milde woorden van Mario Draghi wisten ook de markten in Europa goede zaken te doen. Op weekbasis steeg de Duitse beurs zelfs met 6% in waarde.

Bijna alle aandelen profiteren van deze beursrally

Deze beursrally is daarnaast anders dan anders. Zo merken de mannen van Bespoke Investment Group terecht op dat we voor het laatst met een dergelijke rally te maken hadden in het jaar 2013. Wat is er dan precies zo bijzonder aan deze hausse?

beusrally-anders

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de meeste Amerikaanse aandelen profiteren van deze beursrally. Het aantal aandelen dat op haar 52-weekshoogtepunt zit, is op het hoogste niveau terechtgekomen sinds het jaar 2013.

Met andere woorden zouden we kunnen zeggen dat deze beursrally door het overgrote deel van de markt gedragen wordt. Dat feit geeft vertrouwen voor de toekomst.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger