(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden woensdag kort voor de openingsbel alsnog op een groene opening voor Wall Street, nadat de verklaring van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell verruimingsgezind genoeg bleek voor de markt om uit te gaan van een renteverlaging later deze maand.

Ongeveer een half uur voor de openingsbel is het beeld gedraaid en wordt gerekend op een plus van 0,4 procent voor de S&P 500 en de Dow Jones index. De Nasdaq lijkt zelfs 0,7 procent in het groen te openen.

Eerder op de middag stonden de grote Amerikaanse nog in de min, in afwachting van de verklaring van de Fed-voorzitter voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Powell begint om 16:00 uur aan een toelichting op de verklaring die reeds werd vrijgegeven.

Daarin zei hij dat dat de economische vooruitzichten de afgelopen weken niet zijn verbeterd, wat kan wijzen op een verlaging van de beleidsrente door de Amerikaanse centrale bank later deze maand.

Sinds vorige maand “lijkt het dat de onzekerheden rond handelsspanningen en ongerustheid over de kracht van de mondiale economie blijven drukken op de Amerikaanse economische vooruitzichten”, zei Powell in de verklaring voor de bankencommissie van het Huis van Afgevaardigden. “De inflatiedruk blijft gematigd.”

Ook de Europese beurzen vinden woensdagmiddag de weg omhoog. De Stoxx Europe 600 index stijgt 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties