(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is de nieuwe handelsweek lager van start gegaan. Kort na de beursgong koerste de AEX index een half procent lager op 501,24 punten, terwijl de Midkap 0,8 procent prijs gaf.

Onder de hoofdaandelen gingen Altice en ASR Nederland aan kop met winsten van een procent. Aegon won een half procent. ABN AMRO verhoogde het advies voor de verzekeraar van Houden naar Kopen, met handhaving van het koersdoel op 6,00 euro, op basis van de recente koersdalingen en na de beleggersdag van vorige week.

ArcelorMittal, DSM en ASML verloren meer dan een procent.

In de AMX won Air-France-KLM anderhalf procent. Afgelopen maand vervoerde de luchtvaartmaatschappij, inclusief alle dochterondernemingen, in totaal 7,6 miljoen passagiers, een stijging van 3,3 procent op jaarbasis. AMG, Adyen en PostNL verloren meer dan twee procent. KBC Securities startte maandag met het volgen van Adyen met een koopaanbeveling en een koersdoel van 555,00 euro.

Onder de kleinere aandelen moest bouwer VolkerWessels bijna twee procent prijsgeven. Pharming verloor 2,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.