(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen noteren donderdag richting het einde van de ochtendhandel licht hoger. De AEX index won 0,1 procent op 514,04 punten, terwijl de AMX ook een winstje van 0,1 procent liet optekenen. De AScX noteerde onveranderd.

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus omschreef de markt na de eerste fase als rustig. “Je ziet het ook terug in de lage volumes. Voor vandaag kijken we naar de voorlopige Duitse inflatiecijfers over maart, die naar verwachting weer wat onder de doelstelling van de Europese Centrale Bank uitkomen. De verwachting is verder dat de ECB nog niet zo’n haast heeft met taperen. Dat zie je ook terug in de daling van de lange rente in Europa”, aldus Schutte.

Donderdag komen nog cijfers over de Duitse inflatie vrij, de derde raming voor de groei van de Amerikaanse economie over het laatste kwartaal van 2016 en de wekelijkse steunaanvragen van de Verenigde Staten naar buiten.

Olie noteerde donderdag lager. Een mei-future West Texas Intermediate bewoog 0,2 procent lager op 49,37 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,4 procent op 52,31 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0737. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0758 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0764 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter bleef een groot deel van de koersen dicht bij de slotnoteringen van woensdag. KPN was de sterkste daler met een verlies van 0,7 procent. Vopak won 1,4 procent.

Baader-Helvea verhoogde het koersdoel voor DSM van 65,00 naar 74,00 euro met een ongewijzigd koopadvies, aldus Van der Pol. DSM noteerde 1,0 procent hoger.

Van de Midkapfondsen bleven alle koersverschillen onder het procent. Sterkste stijgers betrof Sligro Food Group met een winst van 0,7 procent. Air France-KLM was de opvallendste daler met een verlies van 0,7 procent.

Theodoor Gilissen Bankiers verhoogde het koersdoel voor ASM International van 50,00 naar 59,00 euro met een ongewijzigd Aanbevolen advies. Analist Jos Versteeg wees er op dat chipproducenten Micron en Infineon hun verwachtingen verhoogden. ASMI, als toeleverancier, zal hier volgens de analist van gaan profiteren. Versteeg meent verder dat ASMI ook een mogelijke overnamekandidaat is. Het aandeel ASMI noteerde 0,8 procent hoger.

Bij de AScX-fondsen viel ICT Group met een verlies van 1,8 procent, BinckBank 0,9 procent. Ordina kreeg er 1,0 procent bij. Beter Bed liep 0,9 procent op.

Probiodrug heeft in 2016 een nagenoeg onveranderd verlies geboekt vergeleken met een jaar eerder, terwijl de kaspositie een fractie verbeterde. Het nettoverlies steeg van 13,5 miljoen naar 13,9 miljoen euro. Dit was conform de verwachtingen van de onderneming. Het aandeel Probiodrug leverde 1,9 procent in.

HSBC verlaagde het advies voor Sif Holding van Kopen naar Houden en stelde daarbij het koersdoel neerwaarts bij van 25,50 naar 22,00 euro. Analist Sean McLoughlin meende dat Sif woensdag bij de jaarcijfers een zwakke outlook afgaf, terwijl de kosten voor de Roermondse funderingsspecialist oplopen. McLoughlin noemde de EBITDA-marge van 12,1 procent in het vierde kwartaal van 2016 “onverwacht zwak”. Het aandeel zakte 6,4 procent, nadat er woensdag ook al vele procenten van de koers af gingen.

Van de lokale fondsen kwam SnowWorld met nieuws. SnowWorld tekende een intentie overeenkomst met een Italiaanse ondernemer om een indoor skiresort te ontwikkelen in Italië. Volgens SnowWorld zal de eerste indoor skihal in Italië een piste krijgen van 300 meter. Ook zullen horeca, zalen, wintersport retail en een hotel onderdeel uitmaken van het project. Het bedrijf uit Zoetermeer verwacht dat in 2018 kan worden begonnen met de bouw van het complex. SnowWorld brengt vooral kennis en een kleine financiële investering, waarvan nog niet duidelijk is hoe deze wordt gefinancierd. Het bedrijf heeft nog twee andere verkenningen bij twee grote Europese steden lopen. Het aandeel SnowWorld noteerde donderdag 1,4 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.