pizza

Tegenwoordig wordt er vaak gesproken over het belang dat digitale kanalen in ons leven innemen. Zo zijn onder andere platformen als Facebook, Twitter en LinkedIn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Dat het onlineplatform veelzijdig is, blijkt uit het feit dat ook steeds meer fastfoodketens de voordelen van deze onlineplatforms beginnen te ontdekken.

Uit onderzoek van Business Insider blijkt dat steeds meer restaurants en fastfoodketens hun producten promoten via het web. Ook speciale acties worden hierop gedeeld om zoveel mogelijk klanten aan zich te binden. Een mooi bewijs dat de digitale kanalen op dit moment ‘booming’ zijn is te vinden binnen de pizzabranche.

Digitale kanalen zijn belangrijk voor de pizzabranche

digital orders

Op de bovenstaande staafgrafiek is te zien dat de drie grootste pizzaketens het belang van het internet hebben mogen ontdekken. Zo bedroeg het aantal Amerikaanse orders dat via de digitale kanalen doorgevoerd werd, tussen de 40 en 50 procent. Ongeveer de helft van alle bestellingen verlopen dus via het web. Deze drie grote pizzaketens laten zien hoe belangrijk de digitale kanalen zijn geworden.

Ten opzichte van 2013 is die groei behoorlijk indrukwekkend te noemen. Uiteraard geldt deze trend ook voor heel wat andere bedrijfstakken. Het belang van het web mag dus beslist niet onderschat worden.