slapende beer

Een jaar geleden werden de beleggers direct tijdens de eerste maand van het jaar wakker geschud. Direct op de eerste handelsdag sloeg de paniek er al goed in toen de wereldwijde aandelenmarkten meerdere procenten aan waarde moesten inleveren. Dit jaar verloopt het koersbeeld compleet anders.

Vandaag de dag lijken de beleggers zich met name zorgen te maken over de ‘saaie koersbewegingen’ op de aandelenmarkten. De afgelopen beursweken is er weinig te beleven geweest op de markten en de beleggers lijken inmiddels wel gewend te zijn aan de recordkoersen.

Is de huidige markt daadwerkelijk saai?

sp500-saai

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van Pension Partners, is te zien dat we inderdaad op dit moment te maken hebben met een ‘saaie’ markt. Op dit moment hebben we te maken met de langste reeks ooit zonder een dagslot van meer dan 1% (S&P 500 index). Sinds het jaar 1970 hebben we nog nooit te maken gehad met een dergelijke lange reeks. De teller staat inmiddels op 39 opeenvolgende handelsdagen.

De beleggers die de huidige markt saai vinden, hebben dus zeker het gelijk aan hun zijde. We moeten echter niet vergeten dat de rust in een mum van tijd als sneeuw voor de zon kan gaan verdwijnen. Beleggers moeten altijd alert zijn op eventuele onvoorspelbare beursbewegingen. Zelfs in de huidige markt!

Beleggen in Nederlandse en Belgische aandelen

Trading, Opties, snelle winst …

Beleggen in Fondsen en ETFs …

Beleggen in Dividendaandelen