trump2

Tijdens de eerste dagen van het presidentschap van Trump, wist de Republikein al direct de media in het harnas te jagen. Volgens Trump waren er nog nooit zoveel mensen op een inauguratie afgekomen en hij beschuldigde de media daarmee dat de mensen niet goed werden ingelicht. Een medewerker van Trump wist later te melden dat Trump sprak over ‘alternatieve feiten’ met betrekking tot zijn woorden over zijn inauguratie.

Inmiddels zijn de spanningen tussen de Amerikaanse media en de president van de VS verder opgelopen. Op dit moment hebben zelfs sommige mediaplatforms geen toegang meer tot het Witte Huis. Het begint er echter steeds meer op te lijken dat juist Trump degene is die de Amerikaanse burger aan het lijntje probeert te houden.

Trump maakt een compleet verkeerde vergelijking

tweet-trump

Op de bovenstaande Tweet van Trump is te lezen dat de Amerikaanse nationale schuld tijdens zijn eerste presidentsmaand wist te dalen met 12 miljard dollar. Tijdens de eerste maand van Obama wist deze schuld nog te stijgen met 200 miljard dollar.

Wat veel mensen echter niet weten is dat Trump in de maand januari geen enkel effect heeft gehad op de uitgaven van de Federale overheid. Volgens Steve Goldstein, van MarketWatch, wordt er vandaag de dag een overheidsplan uitgevoerd die afgelopen december is ingevoerd en pas afloopt in april.

Daarnaast had Obama te maken met een hele andere economische situatie. Toen Obama aan de macht kwam ging de Amerikaanse economie gebukt onder de zwaarste crisis uit de geschiedenis van het land. Trump is dus duidelijk appels met peren aan het vergelijken.