japan

De afgelopen twee weken is er met name aandacht besteed aan de recordkoersen die er op Wall Street werden neergezet. De Dow Jones en de S&P 500 index wisten meerdere malen te stijgen naar nieuwe hoogten en dat ging uiteraard gepaard met het nodige enthousiasme. Toch mogen we de prestaties van de andere aandelenmarkten ook niet vergeten.

De Europese indices wisten de afgelopen twee weken met name in teleurstellend opzicht op te vallen. Zo wisten de meeste Europese indexen haast niet van hun plek af te komen en het aanwezige enthousiasme van de Amerikaanse beleggers was haast niet onder de Europese beleggers terug te vinden.

Japanse beurs zet een goede prestatie neer

De Japanse beurs wist, in tegenstelling tot de Europese markten, wel mee te gaan in het enthousiasme van de Amerikaanse beleggers. Ook de cijfers over het Japanse bruto binnenlands product wist de markten een duwtje in de goede richting te geven.

japan-stock-bond

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de Japanse beurs sinds het begin van juli flink in waarde is gestegen. Ook de obligatiemarkt wist mee te liften over de beter dan verwachte macrocijfers. De rentes op de staatsobligaties zijn de afgelopen tijd flink gestegen omdat de kans op een snellere renteverhoging toeneemt.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER