—  Dit artikel is een partnerbijdrage van Pricewise. —

Er zijn heel wat manieren om geld te beleggen: zoals vastgoed, beleggingsfondsen, aandelen, obligaties en dividendbeleggen. Er bestaan echter ook andere wat minder mainstream manieren van investeren, zoals de aan- en verkoop van kunst en oldtimers. Nog minder bekend is de mogelijkheid om geheel legaal te investeren en een mooi rendement te behalen op wiet, of met Pokémon-kaarten veel geld te verdienen. We zetten een aantal bijzondere investeringen op een rij.

Marihuana: ook legaal mogelijk

Hoewel dit op het eerste gezicht op zijn minst niet legaal klinkt, is het tegendeel waar. Het is wel degelijk mogelijk om op een legale manier flink te verdienen aan marihuana. Er is vooral een sterk groeiende Noord-Amerikaanse cannabismarkt, waar hoge rendementen mogelijk zijn. De verwachting is zelfs dat de (legale) markt voor marihuana groter zal worden dan die van bier.

Zeldzame Pokémon-kaarten

Het lijkt een spelletje voor kinderen, maar Pokémon-kaarten kunnen behoorlijk wat geld opleveren. Er is namelijk een groot aantal verschillende kaarten te krijgen – en enkele daarvan zijn flink wat geld waard. Het interessante hieraan is het feit dat niet alle kaarten even vaak voorkomen. Met andere woorden: sommige kaarten zijn specialer, schaarser en daardoor meer waard. Een Pokémon-speler moet geluk hebben om deze in een pakje tegen te komen. Voor de kaarten die schaars zijn, wordt door verzamelaars dan ook een flink bedrag neergeteld.

Games uit vervlogen tijden

Door de opkomst van gamen op mobiele telefoons lijkt het tegenwoordig wel alsof iedereen een gamer is. Maar het is vooral goed om te investeren in de meer traditionele videogames, zeker wanneer voor die games grof geld van de hand wordt gedaan. Bijvoorbeeld games voor spelcomputers die niet succesvol zijn geweest, maar die daardoor nu een enorme verzamelaarswaarde hebben. Het mooie is dat er veel hiervan op bijvoorbeeld Marktplaats staan, waarbij de verkopers er geen idee van hebben hoeveel hun doos met games op zolder nu echt waard is.

Investeren in stripboeken

Ook strips zijn items waar door verzamelaars veel geld voor wordt neergelegd. Er werd bijvoorbeeld ooit ruim 16.000 euro betaald in Nederland voor het stripboek ‘De Vrolijke Avonturen van Doris Dobbel’. In Amerika gaat het nog veel verder. Strips die ooit 10 cent kostten in de winkel,worden daar soms verkocht voor honderdduizenden dollars. De duurste strip ooit, de eerste strip waar Superman ooit in voorkwam, werd zelfs verkocht voor bijna 2,5 miljoen euro.

Geld lenen voor een investering?

Geld lenen voor een investering waar een grote waarde tegenover staat kan de moeite lonen. Voor elke investering geldt: leer eerst de markt door en door kennen en lees er alles over. Genoeg vertrouwen en overtuigd van de waarde van een bepaald item? Dan kan geld lenen en het slim investeren in de juiste producten een goede manier zijn om uiteindelijk nog meer geld te verdienen.

Reacties