Bill Ackman Wall Street miljardairs

Belegger Bill Ackman, bekend van Pershing Square, zal niet meer herinnerd willen worden aan een trade die een totale mislukking werd. Ackman heeft de afgelopen week afstand genomen van de farmaceut Valeant en kreeg te maken met een exponentieel verlies.

Ackman heeft de afgelopen jaren meerdere dramatische trades uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld maar aan de flinke short-posities die hij heeft opgebouwd in het aandeel Herbalife. Volgens Ackman zou dit bedrijf zich schuldig maken aan een piramidespel, maar de rechtszaken hebben hem weinig opgeleverd. De afgelopen maanden is het aandeel alleen maar verder in waarde gestegen.

De ‘winner’ van Ackman draaide uit op een complete mislukking

ackman-valeant

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Business Insider, is de meest dramatische trade van de CEO van Pershing Square in beeld gebracht. Ackman nam in maart 2015 een positie in het aandeel Valeant in. Destijds bewoog het aandeel nog rond een koers van 140 dollar.

Eerst resulteerde deze positie in een absolute ‘winner’. In de zomer van 2015 wist het aandeel immers zelfs koers 257 dollar te bereiken. Maar, op dit moment beweegt het aandeel rond de 11 dollar en dat betekent een daling van meer dan 90%.

Voor Ackman is het te hopen dat hij in de toekomst weer het geluk aan zijn zijde zal hebben. Hij zal wel de nodige tijd nodig hebben om zich van dit debacle te kunnen herstellen.