Richard Branson en Bill Gates

Deze tip wil je opschrijven. Self-made miljardairs Bill Gates en Richard Branson hebben meer met elkaar gemeen dan een overvolle bankrekening. Ze delen een bijzonder gewoonte die nog maar weinig mensen toepassen. En dat is jammer, het is een van de funderingen waarop hun fortuin is gebouwd.

Bransen en Gates hebben de gewoonte om altijd en overal notities te nemen. Ze doen dit beide op de old-school manier met pen en papier.

Beide heren waren recent samen op een conferentie in Londen. Branson was verbaasd dat Gates een stuk papier nam uit zijn jaszak.

I was delighted to see Bill’s notes were scribbled on some crumbled paper he had been carrying in his jacket pocket,” zei Branson. “It was folded down the middle, and he had to keep pushing the crease down so he could read [it].

Branson zegt dat het vrij uitzonderlijk is dat mensen nog notities nemen. 99% van de mensen nemen geen notities meer zegt hij. En hoewel dit old-school lijkt, heeft het ontzettend veel voordelen.

Voordelen van notities nemen

We krijgen op de meest onverwachte momenten creatieve ideeën. Wanneer je die ideeën nergens opschrijft, kan een deel of de essentie daarvan verloren gaan. Niet alle ideeën monden uit in reële projecten, maar veel ervan is nuttig.

Branson en Gates dragen dus altijd pen en papier bij zich om notities te nemen. Natuurlijk kan dat ook via mobiele apparaten, zolang je maar je ideeën noteert, zegt de Britse miljardair.

Verdubbel je productiviteit

En Branson heeft nog een tip, een die je productiviteit kan verdubbelen. De CEO van Virgin staat iedere dag om 5 uur op om aan sport te doen. Het vroege uur is minder belangrijk, maar de sport wel. Volgens Branson geeft sport hem enorm veel energie om de productiviteit in de dag op te krikken tot een enorm hoog niveau.

Hij ziet 3 voordelen:

-1. Beter geheugen en mentale scherpte

Door te sporten komen er chemische stoffen vrij die zorgen voor een beter geheugen, betere concentratie en mentale scherpte.

-2. Minder stress

Fysieke activiteit, zelfs wandelen of joggen, zorgt voor endorfine waardoor je beter tegen stress kan.

-3. Meer creativiteit

Zelfs een korte wandeling kan de creativiteit met 60% verhogen. Een probleem kan je dus best aanpakken door even te bewegen.

Bron: CNBC + CNBC