Marihuana ETF

Beleggers opgelet, de marihuana-industrie is een van de sterkst groeiende sectoren. Maar om hierop in te spelen als belegger was tot nu toe geen eenvoudige opdracht. De sector is bijzonder volatiel en het is niet gemakkelijk om het kaf van het koren te scheiden. Een Marihuana-ETF kan daar binnenkort verandering in brengen.

ETF Managers Trust heeft een aanvraag ingediend om een ETF te lanceren die refereert naar een fonds genaamd Emerging AgroSphere ETF. Volgens de aanvraag zal deze ETF zich toeleggen op bedrijven die investeren in de productie of verkoop van medische marihuana. Het heeft ook de mogelijkheid om aandelen te kopen van bedrijven die producten of diensten leveren aan deze sector.

De Marihuana-ETF zal voorlopig niet investeren in aandelen die actief zijn buiten het medisch gebruik van marihuana zolang de softdrug niet gelegaliseerd is op Federaal niveau in de Verenigde Staten en/of Canada.

marihuana aandelen candada

De opmars van marihuana is de laatste jaren opmerkelijk in Noord-Amerika. Steeds meer Amerikaanse staten keurden legalisering reeds goed voor medisch en/of recreatief gebruik. Canada staat op het punt om als eerste G7-land een legalisering voor recreatief gebruik door te voeren.

Veel beleggers zitten te wachten op een Marihuana-ETF

60% van de Amerikaanse inwoners is ook gewonnen voor een legalisering voor recreatief gebruik. Dit kan de sector nog een extra duw in de rug geven. In 2016 groeide de legale marihuana-industrie al met 30%. Experts verwachten dat de sector de komende 4 jaar nog eens kan verdrievoudigen.

De Amerikaanse staat Colorado was de eerste die het voorbeeld gaf enkele jaren geleden. Ondertussen ligt de omzet daar reeds boven $1,3 miljard waarvan de overheid meer dan $200 miljoen binnen haalt aan belastingen. Dit zullen andere overheden graag horen.

2016 was dan ook de doorbraak voor veel bedrijven in de marihuana-industrie. Aandelen uit de sector schoten tientallen tot honderden procenten hoger. Deze marihuana-ETF kan het proces nog versnellen.

Bron: MarketWatch

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …