prijs voor Bitcoin

De prijs voor Bitcoin kende de laatste dagen opnieuw een sterke stijging waardoor de cryptomunt de problemen van afgelopen zomer achter zich heeft gelaten. Eind juli – begin augustus daalde Bitcoin nog van $650 naar $500 maar nu heeft de cryptomunt de barrière van $630 opnieuw gesloopt.

Begin augustus kwam de melding dat er 120.000 Bitcoins waren gestolen, op dat moment goed voor een waarde van $65 miljoen. De diefstal deed zich voor bij Bitfinex, een van de grootste handelsbeurzen voor Bitcoin ter wereld.

In juni was er ook al het bericht dat er voor $50 miljoen ethers waren gestolen van het concurrerende cryptomuntplatform Ethereum. De opeenvolging van slecht nieuws en deze diefstallen zorgde voor een sell-off bij Bitcoin.

Bitcoin april 16 - oktober 16

>> Volg het ideale platform voor beleggen op korte termijn <<<

De analisten van het Technologie Rapport van Slim Beleggen die de markt voor Bitcoin op de voet volgen, schreven in augustus nog het volgende over de crash:

Dit doet ons terugdenken aan de tijd van Mt. Gox, toen deze beurs omviel als gevolg van vergelijkbare wanpraktijken. Wie nog geen mogelijkheid zag om Bitcoins te kopen, doet er nu goed aan om wat fondsen vrij te maken om de eerste BTC te kopen. We weten immers dat een Bitcoin-crash altijd snel komt, maar weinig ruimte biedt voor twijfelaars.

2,5 maanden later staat de prijs voor Bitcoin weer 26% hoger en is het verlies van de zomer volledig weggewerkt.

Bron: MarketWatch