Bitcoin lijkt echt niet stuk te krijgen. In de aanloop naar de beslissing van de SEC omtrent een Bitcoin-ETF steeg de prijs voor 1 BTC tot boven $1.300. Nadat de ETF werd afgewezen daalde de Bitcoin prijs in een flash crash naar $1.000 om daarna in snel tempo weer te herstellen tot boven $1.200.

De Amerikaanse beurswaakhond SEC die moest beslissen over de Bitcoin-ETF heeft het voorstel van de gebroeders Winklevoss afgewezen omdat de regulering van de Bitcoin markt voornamelijk buiten de Verenigde Staten plaatsvindt en omdat ze bezorgd zijn over mogelijke manipulatie van de markt.

Echter de ETF van de gebroeders Winklevoss is niet de enige aanvraag in behandeling voor een Bitcoin-ETF. Nog 2 andere bedrijven proberen een Bitcoin-ETF goedgekeurd te krijgen. En in tegenstelling tot de ETF van de gebroeders Winklevoss, baseren de andere bedrijven zich op een breder deel van de Bitcoin markt.

GRATIS: Bitcoin Gids!

De prijs voor Bitcoin laat het zich niet aan het hart komen.

Bitcoin bounce

Na de bekendmaking van de SEC daalde de prijs voor 1 BTC met $250 of bijna 20%. Maar de prijs herstelde zich bijzonder snel en sloot de dag af op $1.116 of slechts een verlies van 6,3%. Verder in het weekend steeg de Bitcoin prijs weer verder tot boven $1.200. De negatieve beslissing heeft dus amper impact gehad.

De prijs voor 1 BTC was sterk gestegen in de aanloop naar de beslissing van de ETF. Dat Bitcoin amper prijs verliest na deze afwijzing is opnieuw een sterk signaal dat de munt sterker is dan veel analisten aannemen.

Er zijn zelfs analisten die verwachten dat Bitcoin tegen het einde van het jaar de barrière van $3.000 zal slopen. In het Technologie Rapport van maart staat een update over de visie van Slim Beleggen betreffende deze cryptomunt.

Bron: CNBC + MarketWatch