Bitcoin pariteit goud

Eens was Bitcoin een ideaal middel om geld wit te wassen en criminele activiteiten mee te financieren. Nu zet de cryptomunt de financiële wereld op zijn kop. Bitcoin wordt steeds meer geaccepteerd als waardig alternatief betaalmiddel. En de prijs kan veel hoger dan de meeste mensen op dit moment durven dromen. Verschillende analisten vinden $3.000 tegen het einde van het jaar niet overdreven.

Bitcoin kwam recent opnieuw in het nieuws omdat de cryptomunt nominaal meer ‘waard’ was dan goud. Momenteel is dat niet meer het geval nadat de prijs op korte tijd $100 daalde. Maar het potentieel blijft aanwezig. Een koers van $3.000 betekent een nieuwe stijging van zo’n 150% en 130% boven de voorlopige recordkoers van $1.293 volgens data van CoinDesk.

De laatste 12 maanden staat de prijs voor 1 BTC bijna 200% hoger. Het is daarmee veruit de beste munt ter wereld.

Grafiek Bitcoin 1 jaar

Bitcoin profiteert van een aantal belangrijke factoren:

Lees hier de Gratis Bitcoin Gids

Steeds meer vraag naar Bitcoin

Adam Davies, van Altus Consulting, werkt samen met grote financiële instellingen en voorspelt dat de prijs voor Bitcoin nog veel hoger kan. $3.000 tegen het einde van het jaar is niet overdreven. Bitcoin wordt steeds meer aanvaard als betaalmiddel en de adaptatie versnelt. Daarnaast vertrouwen steeds minder mensen hun eigen munt en zoeken ze naar waardige alternatieven. Bitcoin bewijst de laatste jaren een waardig alternatief te zijn.

Peter Smith, CEO van Blockchain, een Bitcoin portefeuille, ziet het volume en aantal nieuwe rekeningen bijzonder sterk stijgen. Hij acht een prijs van $3.000 tegen het einde van het jaar ook goed mogelijk.

Ook Thomas Glucksmann, Gatecoin, ziet enkele sterke signalen die de cryptomunt een duw in de rug kunnen geven:

  • De vermoedelijke goedkeuring van de Bitcoin-ETF van de gebroeders Winklevoss. Hierdoor kan er een vloedgolf geld naar de Bitcoin stromen.
  • Japan dat recent een wet goedkeurde waarbij digitale munten zoals Bitcoin officieel aanvaard worden als wettig betaalmiddel. Dit komt de geloofwaardigheid van Bitcoin ten goede.

Glucksmann denkt dat Bitcoin ook zal blijven stijgen. Hoeveel is moeilijk te zeggen. $3.000 tegen het einde van het jaar is realistisch, tussen $2.000 en $2.500 is op veilig spelen – zegt hij. Maar dat is nog steeds een verdubbeling ten opzichte van vandaag.

Bron: CNBC