I_Love_Bitcoin_T-Shirt_Design_for_Dark_Backgrounds

De gemeden beleggingen, zijn vaak de meest winstgevende. De reden is simpelweg: hoe minder gegadigden, hoe meer potentieel. Ergens logisch. Maar toch jammer dat weinig beleggers hierop inspelen. Immers, de rendementen zijn meestal imposant. Dat mochten we dit jaar aan den lijve ondervinden, met ons positief advies op Bitcoin.

We namen de digitale munt in het eerste kwartaal van 2016 op in het Technologie Rapport.

Sindsdien ziet de grafiek van Bitcoin er als volgt uit:

Bitcoin USD

Van circa 400 USD, tot boven 800 USD. (ondertussen al tot boven 900 USD)

Een dikke verdubbeling, en de versnelling omhoog is net ingezet! 1.000 USD staat nu in de sterren geschreven voor Bitcoin, op relatief korte termijn.

Indrukwekkende cijfers, en toch moeten maar weinig beleggers iets weten van Bitcoin.

Onbetrouwbaar, moeilijk verhandelbaar, niet transparant, … het zijn slechts een paar misverstanden die over Bitcoin bestaan. Dit ‘onbegrip’ vormt de ideale voedingsbodem van de onstuitbare rally.

Hoe meer onbegrip, hoe positiever we over Bitcoin worden.

Bitcoin is onze jackpot van 2016… en wellicht nog lang hierna. Want Bitcoin is inmiddels het schoolvoorbeeld van een contraire belegging.

Tegendraads (fors) hoger!

Laat de vooroordelen over Bitcoin geen hindernis vormen, maar grijp deze kans. Het is immers nog lang niet te laat, om in Bitcoin te investeren.

Waarom?

De prijsvorming van Bitcoin is nog altijd ‘puur’.

Wat we hiermee bedoelen is dat er nog maar weinig afgeleiden of derivaten op bestaan, zoals bij de overige activa (aandelen, obligaties, grondstoffen, valuta).

Dit maakt dat de prijs bepaald wordt door de effectieve vraag en aanbod van de feitelijke kopers en verkopers. Er zit geen financiële ruis op de lijn.

Hierdoor kan Bitcoin vrij handelen, wat zich vertaalt in een reële prijs.

En gezien de ‘kleine’ kapitalisatie van Bitcoin – momenteel zo’n 13 miljard dollar – zien we niet meteen interesse uit de financiële sector om de prijs van Bitcoin te manipuleren.

We vermoeden dat financiële spelers pas intresse krijgen in Bitcoin, eens de kapitalisatie die van VISA, PayPal of Mastercard overstijgt.

In dat geval moet de prijs van Bitcoin verTIENvoudigen!

Jawel, u leest het goed. De prijs van Bitcoin moet naar 10.000 USD, vooraleer we ons zorgen moeten maken.

Dit soort risico/rendementsverhoudingen zijn quasi onbestaand.

Laat u daarom niet verblinden door alle commentaar en kritiek over Bitcoin. Iedere belegging brengt risico’s met zich mee, maar het potentiële rendement is nergens zo hoog als bij Bitcoin.