Bitcoin 2016

Bitcoin is sterk op weg het sterkste weekresultaat van het jaar op de tabellen te zetten. De grens van $800 is nog maar net overschreden of Bitcoin vliegt al over de grens van $900. Bitcoin was veruit de beste belegging van 2016.

Oplopende geopolitieke spanningen en een stijgende vraag naar alternatieve beleggingen zetten de wind in de zeilen voor de cryptomunt. Deze week staat de winst al op 15%, voor heel 2016 staat er een winst van meer dan 100% op de tabellen.

Prijs Bitcoin

De laatste keer dat Bitcoin dit niveau bereikte was 3 jaar geleden, begin 2014. Bitcoin overklast dit jaar alle andere valuta, activa en indices.

Lees ook: Bitcoin is dé jackpot van 2016!

De moord op de Russische ambassadeur in Turkije en de terroristische aanslag in Berlijn hebben beleggers opnieuw richting Bitcoin gestuurd. Beleggers zoeken alternatieve beleggingen op om zich te beschermen van de traditionele kapitaalmarkt. Goud ligt al enkele maanden in de lappenmand waardoor belegger Bitcoin verkiezen.

Trump en China geven Bitcoin een zetje

De verkiezing van Donald Trump zet al enkele weken druk op China. Chinezen zijn grote gebruikers van Bitcoin. De spanning die nu oploopt met de Verenigde Staten zorgt dat nog meer Chinezen vluchten naar de cryptomunt.

Lees hier onze gratis BitcoinGids

Bitcoin is een munt en betaalmiddel die niet onder invloed staat van een centrale overheid. Het is daarom ook veel minder vatbaar voor inmenging door de overheid en monetair beleid door de centrale banken.

De grens van $800 bleek eerder dit jaar nog een probleem. Nu deze horde werd genomen, stoomt de Bitcoin verder door naar hogere regionen. De kans is dan ook niet onbestaande dat Bitcoin verder stijgt naar $1.000. En dan komt het dicht in de buurt van het absolute record van $1.137.

Bron: Bloomberg