We brachten recent nog het verhaal van Ethereum. Ethereum is een cryptomunt op basis van de blockchaintechnologie zoals Bitcoin. Ethereum is de 2e grootste cryptomunt na marktleider Bitcoin. Volgens Experts kan Ethereum evenveel als Bitcoin en zelfs nog veel meer. Wat het sinds dit weekend ook kan, is gehacked worden.

Hackers vielen afgelopen weekend de DAO – decentralized autonomous organization – aan. Ethereum oprichter Vitalik Buterin vroeg onmiddellijk om alle activiteiten op de DAO te pauzeren. De DAO werd namelijk leeggezogen van Ethers, de munt van het Ethereum netwerk.

Afgelopen vrijdag waren er op een gegeven moment al 3,5 miljoen Ethers gestolen, goed voor een waarde van bijna $60 miljoen. De DAO kan vergeleken worden met Mt Gox van Bitcoin, een leidinggevende marktplaats. Een crash van DAO net zoals MT Gox kan de jonge cryptomunt dus missen als kiespijn.

Koers Ethereum onderuit

Uiteraard kreeg de koers van Ether een aanzienlijke klap te verwerken. Nadat het nieuws bekend werd, nam de koers een duikvlucht van 20%. In eerste instantie deelde Bitcoin mee in de klappen en daalde de munt 10% vanaf zijn piek van $770. Maar Bitcoin herstelde al snel. Zerohedge besluit in ieder geval met de mooie woorden:

Als het over geld gaat, digitaal, papier of ‘hard assets’, gaat er niets boven het geld dat je letterlijk in je handen kan houden.