bitcoin-2007769_1280

Begin dit jaar kreeg de prijs voor Bitcoin nog een forse tik nadat de Chinese autoriteiten strenger gingen toezien op de cryptomunt. Velen zagen hier het begin van het einde in. Maar Bitcoin bewijst opnieuw bijzonder sterk te zijn. De populaire virtuele munt stijgt nu al 10 dagen op rij en nadert zijn absoluut recordniveau.

In 2016 was Bitcoin al de beste munt ter wereld met een stijging van 126%. De daling van begin dit jaar kwam dan ook niet als een verrassing. Bitcoin wisselt periodes van gigantische stijgingen af met tussentijdse correcties. Maar iedere keer herstelde de grondlegger van de blockchaintechnologie.

Sinds 2012 steeg Bitcoin al van $5 naar +/- $1.200 vandaag.

Prijs Bitcoin lange termijn

Bitcoin bewijst keer op keer dat het interesse blijft wekken, dat de adaptatiesnelheid stijgt en dat het gebruikt steeds groter wordt. Tot nu toe heeft de cryptomunt iedere keer de sceptici de mond gesnoerd. Na deze sterke winstreeks noteert de prijs voor Bitcoin voor de langste periode in zijn jonge bestaan boven $1.000. Binnenkort is Bitcoin misschien wel meer waard dan goud.

Rijk worden met Bitcoin

Het strengere toezicht van de Chinese autoriteiten was de meest recente klap. China is bijzonder belangrijk en populair in China. Veel Chinezen gebruiken Bitcoin om geld uit China te sluizen. Het strengere toezicht zorgde ervoor dat dit veel moeilijker werd.

Maar Chinese traders zijn niet van gisteren en hebben een weg rond het toezicht gevonden. Het volume van yuan handel op Bitcoin-platformen is gedaald van + 75% naar minder dan 25%. Maar het handelsvolume op LocalBitcoins, een peer-to-peer marktplaats, is geëxplodeerd. Daar hebben Chinese autoriteiten (voorlopig) geen vat op.

Volume LocalBitcoins

De prijs voor Bitcoin heeft dan ook al bijna het volledige verlies sinds de crash begin dit jaar goedgemaakt.

Deze volatiliteit in de jonge munt schrikt veel beleggers af. Maar tot nu toe heeft Bitcoin bewezen steeds opnieuw (sterker) terug te komen. Volatiliteit betekent dus ook opportuniteit. Wie bijvoorbeeld in februari 2012 voor $10.000 Bitcoins had gekocht, zou nu voor $2,6 miljoen Bitcoins in portefeuille hebben.

Wie meer te weten wil komen over Bitcoin, kan hier de Gratis Bitcoin Gids van Slim Beleggen downloaden. Wie meer wil weten over beleggen in Bitcoin, kan hier meer informatie vinden.

Bronnen: Zerohedge + GSB