Donald J Trump 45e president

Amerikaans president Donald Trump heeft in zijn eerste weken geen goede indruk nagelaten bij de Amerikaanse bevolking. Het feit dat hij minder stemmen haalde dan Hillary Clinton trekt zich nu ook door in zijn populariteit. Steeds meer Amerikanen denken dat Trump niet geschikt is als president.

En op 28 januari, een week na de inauguratie, was 51% van de bevolking al tegen het beleid zijn president, volgens een peiling van Gallup. Slechts 42% keurde zijn beleid goed. Dit was een absoluut record. Geen enkele andere Amerikaanse president komt maar in de buurt hoe snel de ‘disapproval rate’ boven 50% uit kwam.

Nochtans zijn beleggers tevreden. De kersverse president van de VS staat op plaats 5 als het gaat om de grootste beursstijging tijdens de eerste maand als nieuwe president (+4%). Maar dé belangrijkste parameter voor Trump, zijn leiderschapscapaciteiten, zakt als een steen in water. Op deze grafiek kan je zien dat alles al snel in verval geraakte na zijn overwinning, ook zijn leiderschapscapaciteiten.

Leiderschapscapaciteiten Donald Trump

Slechts 42% van de Amerikanen denkt dat Donald J. Trump een geschikte leider is. Als zakenman en miljardair van een vastgoedimperium zou je mogen verwachten dat zijn leiderschap capaciteiten er bovenuit steken. Daar denken zijn onderdanen dus anders over.

In november vond volgens de Quinnipiac University poll nog 56% van de bevolking dat Trump een goede leider was, ondanks het feit dat hij minder stemmen haalde dan Clinton. In januari zakte dit percentage voor de eerste keer onder de helft, naar 49%. Begin februari daalde het percentage verder naar 47% en nu denkt slechts 42% dat Trump een goede leider is van de Verenigde Staten.

Bron: Yahoo Finance