Bitcoin Blockchain

In 2016 werd de Bitcoin voor het tweede jaar op rij verkozen tot de best presterende valuta van het jaar. Het jaar 2016 was voor de Bitcoin-beleggers een uitzonderlijk jaar, want in dat jaar wist de Bitcoin ruim 120% in waarde te stijgen. Ook tijdens de eerste dagen van dit nieuwe beursjaar wist de digitale munt goede zaken te doen door in een paar dagen tijd met 20% te stijgen.

Aan de goede start van het jaar kwam na een week handel een abrupt einde door bezorgdheid over de Chinese autoriteiten. Volgens diverse bronnen zou China de handel in Bitcoins willen reduceren en dit nieuws wist te resulteren in een prijsval van 35%! Binnen een aantal dagen tijd wist de Bitcoin weer terecht te komen bij de grens van 750 dollar.

Bitcoin weet zich te herstellen

bitcoin-grafiek

De afgelopen twee weken is de rust op de Bitcoin-markt teruggekeerd en de koopjesjagers sloegen toe. Op dit moment noteert de digitale munt weer boven de grens van 1.000 dollar en de top van begin januari is niet ver meer van ons verwijderd.

Nog steeds zijn er mensen die hun twijfels hebben over de houdbaarheid van deze digitale munt. Steeds meer mensen beginnen zich echter te beseffen dat we inmiddels in een ander tijdperk leven waarbij de digitale munten meer kans van slagen lijken te hebben dan de traditionele munten. En dat vertrouwen is de afgelopen twee jaar beloond.