Bitcoin_heart_on_blue_background

De prijs van Bitcoin steeg dit jaar al 75% en is daarmee een van de beste beleggingen. Tijdens de ambtstermijn van Donald Trump zou daar volgens experten nog eens 165% bij kunnen komen. Er zijn er zelfs die een Bitcoinprijs van $2.100 voorspellen, een verdrievoudigingen ten opzichte van het huidige niveau.

Het Deense Saxo Bank staat erom bekend om out-of-the-box te denken. Het beleid van Donald Trump speelt volgens de bank in de kaarten van Bitcoin en andere cryptomunten.

De nieuwe Amerikaanse president is van plan om veel geld uit te geven, onder andere aan nieuwe infrastructuurwerken en een lagere vennootschapsbelasting. Daarbij verhoogt de kans sterk dat de Federal Reserve de rentecyclus doortrekt met nieuwe renteverhogingen. Hierdoor zal de Amerikaanse dollar stijgen.

USD index

Alternatieven voor de Amerikaanse dollar

De Amerikaanse dollar heeft er al een sterk 2016 opzitten, vooral na de verkiezing van Trump, maar de munt kan volgens Saxo Bank ‘naar de maan’. Aangezien veel landen uit de groeimarkten dit gaan voelen, zullen ze alternatieven zoeken op de Amerikaanse dollar. Hierbij komt (een deel) automatisch uit bij cryptomunten waarvan Bitcoin de grootste en populairste is.

Volgens Saxo Bank zullen cryptomunten niet snel meer verdwijnen. Groeimarkten willen steeds minder afhankelijk zijn van het monetaire beleid in de Verenigde Staten en het westerse banksysteem. De nieuwe technologie van blockchain biedt een systeem van onafhankelijkheid en minder risico.

Bitcoin 1Y chart

Bitcoin kan de Amerikaanse dollar vervangen

De forse stijging van Bitcoin dit jaar is voor een groot deel te verklaren door de instroom van Chinees geld op zoek naar een hoger rendement. Wanneer de Russische en Chinese overheid Bitcoin aanvaarden als alternatief op de Amerikaanse dollar, kan de prijs gemakkelijk verdrievoudigen naar $2.100, aldus Saxo Bank.

Bron: Fortune