bitcoin-2007769_1280

Er dreigt een probleem te ontstaan bij Bitcoin. Aan een prijs van $1.270 was Bitcoin nog meer dan $20 miljard waard. Maar een forse daling afgelopen weekend bracht de prijs voor 1 BTC zelfs even terug onder $1.000. Momenteel staat de prijs weer boven deze psychologische grens, maar er ging wel meer dan $3 miljard marktwaarde in rook op.

De forse daling van de prijs heeft niets te maken met de weigering van de SEC om een Bitcoin ETF toe te laten. Deze afwijzing werd door de cryptomunt goed verteerd. Maar er woedt een strijd op het Bitcoin platform tussen verschillende groepen ontwikkelaars. Deze strijd kan ervoor zorgen dat de cryptomunt in 2 verschillende munten zou splitsen. En dat zien sommige partijen niet zitten.

Hoewel de marktkapitalisatie nog steeds hoger ligt dan begin dit jaar, moest de cryptomunt toch even een stap terug zetten afgelopen weekend.

Marktkapitalisatie Bitcoin

Alles draait om de ‘blocks’ die op het Bitcoin platform worden gemijnd. Deze ‘blocks’ zorgen ervoor dat transacties worden goedgekeurd. Maar door de snelle adaptatie van de cryptomunt verviervoudigde het aantal transacties ten opzichte van 6 maanden geleden. Er staan ondertussen heel wat transacties ‘in de rij’. Dit is geen goed signaal voor een technologie die draait om snelheid en goedkopere transacties.

Bitcoin wil een ‘fork’ vermijden

Daarop is Bitcoin Unlimited ontstaan. Deze aanhangers willen de grootte van zo’n ‘block’ verhogen zodat er meer transacties sneller goedgekeurd kunnen worden. Enkele grote spelers zoals Roger Ver staat achter deze groep. Anderen beweren dat het verhogen van de ‘block’ niet veilig is voor het systeem.

Bitcoin Unlimited heeft ondertussen al 11% van de Bitcoin markt in handen. Wanneer Bitcoin Unlimited 50% van de mijners achter zich kan scharen, kan er een ‘fork’ ontstaan waarbij 2 digitale munten worden gecreëerd: Bitcoin en Bitcoin Unlimited.

Neemt Ethereum het stokje van Bitcoin over?

Terwijl Bitcoin marktkapitalisatie verliest, zit die van eerste achtervolger Ethereum fors in de lift. De prijs voor 1 Ether steeg in maart al van $15 tot bijna $50. Hierdoor is de marktkapitalisatie van deze cryptomunt gestegen naar $4 miljard.

Marktkapitalisatie Ethereum

Ethereum is de enige andere cryptomunt met een marktkapitalisatie boven $1 miljard. Dash, de nummer 3 in de wereld van cryptomunten explodeerde ook de laatste maanden en heeft momenteel een marktkapitalisatie van bijna $800 miljoen.

Bron: CNBC

Wie deze strategie volgde heeft vandaag 56% méér cryptomunten

Bij Slim Beleggen hebben we een speciale strategie ontwikkeld waarbij elke daling op de cryptomarkt niets meer is dan een super hefboom om enorm veel winst te boeken wanneer de prijzen terug stijgen.

LEES HIER MEER hoe je eenvoudig geld kan verdienen met cryptomunten