BlackRock, één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, is zeer positief over de Chinese obligatiemarkt. De enorme obligatiemarkt biedt volgens hen zeer mooie kansen voor beleggers.

Op de Chinese obligatiemarkten liggen de rendementen over het algemeen hoger dan op de Europese of Amerikaanse markten. De rendementen die je daar als belegger kan behalen, zal je elders moeilijk kunnen vinden.

De Amerikaanse vermogensbeheerder ziet de toekomst voor de binnenlandse Chinese obligatiemarkt zeer positief in. De economische gegevens en de aanhoudende monetaire beleidssteun wijzen op een duurzaam economisch herstel in het land.

Neeraj Seth, hoofd Aziatisch krediet bij BlackRock, stelt:

We zijn van mening dat de Chinese obligatiemarkt erg aantrekkelijk is.

Diversificatie

Een andere reden om te investeren in Chinese obligaties, is de diversificatie die deze optie biedt. De meeste westerse beleggers zijn vooral belegd in hun thuismarkt.

Buitenlandse beleggers zijn ondervertegenwoordigd in de Chinese obligatiemarkt. Hun aandeel is goed voor iets meer dan 2% van de markt die een waarde van $16 biljoen heeft.

Volgens Seth zal de buitenlandse participatie toenemen naarmate er meer Chinese obligaties worden opgenomen in de belangrijkste indexen.

De Chinese obligatiemarkt biedt verscheidene keuzes om een portefeuille op te bouwen die zowel gediversifieerd als veerkrachtig is. Twee kwaliteiten waarnaar beleggers doorgaans op zoek zijn.

Door de diversificatie kunnen beleggers voorkomen dat ze worden blootgesteld aan risico’s die specifiek zijn voor een bepaald bedrijf of een bepaalde sector.

Nareej Seth belsuit:

Als je het hele spectrum bekijkt kan je een gediversifieerde portefeuille met redelijk inkomsten opbouwen, zonder al te veel risico’s te nemen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties