In de komende decennia wordt auto rijden geen noodzaak meer. De markt voor zelfrijdende auto’s is in volle ontwikkeling. Maar volgens BMW moet het toch mogelijk zijn om zelf met de auto te rijden, omdat het leuk is. Dat is het concept achter de Mini van de toekomst.

De Mini Vision Next 100 is een conceptauto die werd voorgesteld ter ere van het 100-jarig bestaan van het Duitse automerk. En de Mini van de toekomst ziet er best spectaculair uit. Het is een auto op maat van diegene die hem gebruikt, ook in een industrie waar autodelen populair is.

De buitenkant is in zilver, maar dient als een blanco canvas display waar eender welke kleur op geprojecteerd kan worden. Ook de kleuren aan de binnenkant kunnen aangepast worden.

BMW Concept Mini

De stoelen voor- en achteraan zijn vervangen door een bank, iets dat al decennia uit de mode is. Hierdoor kan je in de auto stappen aan eender welke kant. Daarbij is het stuurwiel verschuifbaar.

Zo kan het stuur gebruikt worden aan de bestuurderskant, de passagierskant … of helemaal aan de zijkant op het niet te gebruiken.

BMW Concept Mini 2

De nieuwe Mini is ook opnieuw veel kleiner, net zoals het concept begonnen is. Doordat analisten verwachten dat er geen autocrashes meer zullen voorvallen in de toekomst, is er ook geen ruimte meer nodig voor- en achteraan om de klap van het ongeval op te vangen. Ramen lopen dan ook helemaal tot voor- en achteraan de auto.

Een projector projecteert beelden op de grond, zoals richtingaanwijzers. Doordat de volledige voorkant uit glas bestaat, kan de bestuurder dit allemaal zien.

Het is een interessant concept van BMW. De Duitse autoproducent is klaar om de volgende eeuw binnen te treden.

Bron + Foto’s: CNN Money