apple

Telefoongigant Apple wist een aantal weken geleden de beleggers niet bepaald te trakteren op hoopgevende winstcijfers. Uiteraard heeft Apple nog steeds een riant marktaandeel in handen, maar de echte groei lijkt er een beetje uit te zijn. Het bedrijf heeft moeite om met verassende innovaties naar buiten te treden en dat speelt de concurrent uiteraard in de kaart.

Ondanks de licht negatieve kwartaalcijfers van Apple hebben de meeste beleggers nog het volste vertrouwen in het bedrijf. En dit is uiteraard ook goed te begrijpen, het bedrijf heeft namelijk in het verleden al bewezen om tegen de nodige tikken bestand te zijn. De smartphonesector is geen gemakkelijke sector en daar kan Nokia uitgebreid over meepraten.

Apple heeft moeite met het intact houden van de omzetgroei

apple-probleem

Maar, de bovenstaande grafiek, afkomstig van Business Insider Intelligence, laat zien dat Apple sinds het jaar 2012 al de nodige moeite heeft om de omzetgroei van haar producten op peil te houden. Aanvankelijk wist de iPhone deze groei intact te houden, maar daar is sinds het einde van vorig jaar een einde aan gekomen.

Op dit moment weten alleen de iPad en de Apple-diensten de groei nog intact te houden. En daarbij moet verteld worden dat de Apple iPad het de afgelopen jaren ook niet bepaald gemakkelijk heeft gehad.

Het is dus duidelijk dat Apple in een spannende tijd is beland. Het is daarom niet vreemd dat de verwachtingen voor volgend jaar zo hooggespannen zijn. Apple moet de markt eindelijk weer eens zien te verassen.