theresa may

De Britse premier Theresa May heeft tijdens haar toespraak op zondag laten weten dat de Brexit er sowieso gaat komen. volgens May heeft het volk gesproken en zal de politiek hier naar moeten luisteren. Er waren nog diverse mensen te vinden die de hoop hadden dat het Brexit-idee uiteindelijk niet van de grond zou komen, maar die mensen komen dus nu duidelijk van een koude kermis thuis.

brexit

De woorden van May hadden wel sterke invloed op het Britse pond. Gisteren moest het Britse pond tegenover de meeste valuta’s waarde inleveren en daarmee kwam er dus een vervolg aan de dalende trend die sinds juni dit jaar al is ingezet.

Theresa May: “Brexit gaat komen”

May liet daarnaast weten dat Brussel uiterlijk in maart 2017 te horen zal krijgen hoe de Britse regering een uittreding uit de EU in goede banen wil leiden. Op die manier zal er een einde moeten komen aan de onzekerheid omtrent de Brexit.

Ondanks dat May een Brexit spoedig wil laten plaatsvinden, is het nog maar de vraag of het daadwerkelijk allemaal zo voorspoedig zal gaan verlopen. Het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zullen in een lange onderhandelingsstrijd terecht komen waarbij geen één als winnaar uit de strijd zal komen.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>