londen

De Britse beurs wist aan het einde van 2016 hoge ogen te gooien door haar sublieme prestaties. Binnen korte tijd wist de bekendste Britse index, de FTSE 100, flink in waarde te stijgen en er werden zelfs meerdere malen nieuwe recordkoersen neergezet. Inmiddels lijkt dat feestje ten einde gekomen te zijn.

De FTSE 100 index wist aan het einde van 2016 tot en met het begin van 2017 een ware recordreeks neer te zetten. Zo konden de beleggers 12 sessies achter elkaar genieten van nieuwe recordkoersen. Deze stijgende beweging was met name te danken aan de dalende Britse pond. Aangezien het feit dat 70% van de inkomsten van de Britse beursgenoteerde bedrijven binnen de FTSE 100 index buiten de Britse landsgrenzen komt, heeft een dalend pond een positief effect op hun concurrentiepositie.

Britse beurs staat in het rood voor 2017

britse beurs

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Investing, is te zien dat de Britse beurs onlangs van richting is veranderd. Op dit moment staat de FTSE 100 index zelfs in het rood voor dit beursjaar. De dalende Britse beurs is met name te danken aan de rally die er de afgelopen weken gaande is bij het Britse pond. De Britse beurs lijkt het eerste waarschuwingssignaal af te geven.